Menu
Kontakt oss

Et hackathon med mening

Feb 17, 2022 7:30:00 AM

Noe av det viktigste en gjør når man befinner seg i teknologibransjen er nok å holde seg oppdatert på ny teknologi og nye trender innen fagfeltet. Det er likevel ikke alltid like lett, og å sitte og lese på sertifiseringer passer ikke alle.

Et hackathon derimot, er en fantastisk arena for å plukke opp det nyeste som rører seg, og lære en hel del nytt. Og nylig gikk Arctic Cloud Developer Challenge av stabelen på Voksenåsen hotell, for tolvte året på rad, 10. til 13. februar.

Får prøvd det nyeste nye

Arrangementet, som i fjor måtte gjennomføres digitalt, er et frivillighetsbasert hackathon som strekker seg over tre dager, med kåring av vinnerlag siste kvelden.

- Det er tre dager med koding uten prosjektledere og overhead, så det er perfekt for å få prøvd det nyeste nye og leke seg, forteller Ulrikke Akerbæk.

Hun sitter i komiteen i ACDC, og jobber i Skill Solutions, som i år sendte to lag. Hun forteller at hackathonet fungerer litt som et nettverkstreff og kompetanseheving i samme slengen. Det er nemlig mange i fagmiljøet som er med hvert år, og Ulrikke forklarer at det blir som å treffe gamle venner.

- Man blir jo godt kjent, og får mange venner i miljøet. Det blir litt sånn leirskole-feeling, når man er sammen i ett stort rom i så mange dager.

Byr på muligheter

Det er heller ingen tvil om at arrangementet er en fantastisk rekrutteringsarena, og perfekt for onboarding. Ofte får man vist frem mye mer av hva man kan i en slik setting, enn hva som vises på en CV.

Deltakerne har også tilgang på noen av de beste innen fagfeltet i tre hele dager, for dommerne består ofte av utenlandske MVP-ere [Microsoft Most Valuable Professional].

Samtidig får man jobbet med folk fra andre avdelinger enn hva man kanskje gjør til vanlig. Hver bedrift sender et fullverdig lag, hvor alle må “touche” bortom alt, og det blir da en fantastisk arena for å hente inn breddeforståelse.

Vel gjennomført

Hacathonet er vel gjennomført og vinnerlaget kåret, hvor laget The Sopranos gikk seirende ut. 

- Arrangementet ble en suksess – selv om mitt lag kom på tredjeplass. Det var akkurat like gøy, slitsomt og lærerikt som det skulle være, avslutter Ulrikke.

Se poengtavlen for årets ACDC hackathon her

Bilde1-1

Står samlet!

Skill Communicate AS blir Norges ledende Microsoft konsulenthus. Sammen åpner det seg enorme muligheter. Les mer om sammenslåingen og selskapene her →