Menu
Kontakt oss

Ulrikke Akerbæk fra Skill Solutions kåret til en av Norges 50 fremste teknologikvinner

Mar 8, 2022 9:10:16 AM

Oslo, 8. mars 2022

—Abelia og ODA-Nettverk kårer Norges 50 fremste tech-kvinner. Formålet med kåringen, som gjøres for sjette året på rad, er å løfte frem talenter og gode forbilder som kan inspirere flere kvinner til å velge teknologi.

– Historien har vist at vi trenger problemløsere av begge kjønn for å møte samfunnets store utfordringer, men fortsatt er det vesentlig flere menn enn kvinner som jobber i bransjen. Derfor ønsker Abelia og ODA-Nettverk å inspirere flere kvinner til å velge teknologiske yrker, sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

Hele listen er tilgjengelig her: https://www.abelia.no/50techkvinner

Ulrikke Akerbæk - Skill AS - Artikkel[1]

NHOs ferske Kompetansebarometer viser at halvparten av norske bedrifter mangler IT-kompetanse. IT-sektoren vokser, men nye tall fra Kantars årlige undersøkelse for ODA-Nettverk viser at kvinneandelen innen IT er på beskjedne 29 prosent. Tallet har vært stabilt de siste årene.

Norge trenger altså både mer IT-kompetanse og flere kvinnelige teknologer.

– De teknologiske løsningene for fremtiden må skapes av et større mangfold enn vi ser i dag, men norske jenter og kvinner velger fortsatt alt for tradisjonelt. Da er det ekstra viktig og gledelig at vi i år fikk inn rekordmange nominasjoner med stor bredde i roller og bransjer, som kan synliggjøre noen av de mange karriereveiene innen tech. Vi håper de fantastiske rollemodellene på listen vil inspirere mange flere jenter og kvinner til å se de spennende mulighetene med teknologi, sier Gunn Severinsen, CEO i Squeed og nestleder i ODA-Nettverk.

Om kåringen

Det er ODA-Nettverk, Nordens ledende nettverk for kvinner i tech, og Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter, som står bak kåringen. Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i næringslivet.

Etter en åpen nominasjonsprosess er de 50 vinnerne valgt ut av en jury ledet av Øystein Eriksen Søreide. I juryens kriterier er det fastslått at kandidatene må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle.

Kvinnene kan jobbe på alle nivåer, fra gründere av en teknologibasert bedrift, til toppledere med budsjett- og personalansvar, fageksperter og rådgivere. Kåringen omfatter privat, offentlig og ideell sektor, og er åpen for alle som identifiserer seg som kvinne.

Ettersom kåringen handler om å løfte opp de nye og “up and coming” har juryen valgt å legge inn et skille der de som allerede er har stått på listen over Norges 50 fremste tech-kvinner ikke kan stå på listen flere ganger, i samme rolle.

Juryen har bestått av:

• Kristine Dahl Steidel, administrerende direktør i Microsoft
• Steffen Sutorius, administrerende direktør i Digitaliseringsdirektoratet
• Anne Grethe Solberg, Forsker II hos OsloMet – storbyuniversitetet
• Sumeet Singh Patpatia, global head of diversity, inclusion and belonging i Schibsted
• Thomas Reinertsen, EVP & Managing Director i Capgemini Invent Norway
• Letizia Jaccheri, professor ved Instituttet for datateknologi og informatikk ved NTNU i Trondheim, og professor ved UiT.
• Line Henriette Holten, generalsekretær i Tekna
• Anette Roll Richardsen, CEO at Watchcom Security Group
• Gunn Severinsen, CEO i Squeed og styreleder i ODA-Nettverk
• Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia

Etablerte ledere

I tillegg til kåringen av de 50 mest talentfulle tech-kvinnene, hedrer juryen fremstående etablerte kvinnelige teknologiledere på en egen liste.

– Listen over etablerte tech-kvinner blir lengre for hvert år og demonstrerer at utviklingen går rett vei, sier Øystein E. Søreide.
Se listen over etablerte ledere her 

1920x1080_ (2)

ACDC Hackathon

Nylig gikk Arctic Cloud Developer Challenge av stabelen for tolvte året på rad. Det er en fantastisk arena for å plukke opp det nyeste som rører seg, og lære en hel del nytt. Les mer om hackathonet her →