Menu
Kontakt oss

- Jeg hater jo høyder, så det å slippe veggen ...

Feb 10, 2022 9:02:29 AM

Mer enn bare ...

- Jeg hater jo høyder. Det er det å slippe veggen og dytte meg ned, det er så unaturlig. Det er 10 meter ned, men jeg skal bare slippe … jeg vet at jeg er sikret, men det er en switch i hjernen, overlevelsesinstinkt, som sier nei, du må ikke slippe nå.

Utforsk karrieresiden!

Aleksander er konsulent hos Skill Solutions, og forteller at det som tiltrakk han til programmering og IT-bransjen var at han synes det er gøy å løse problemer med logikk. Men hans egentlige lidenskap er noe mer fysisk. Han er nemlig svært interessert i trening og buldring.

Mer enn bare kompis

- Jeg startet med buldring under studiet på Blindern, for der var det et fint lite buldrerom. Athletica har jo en buldreklubb, og de hadde et rom og jeg sjekket det ut, og da fant jeg ut at det er ganske gøy å klatre. Men jeg er mest på Skullerud nå, frem til i fjor i hvert fall.

Men det er en forskjell på buldring og klatring i topptau, og det er her høydeskrekken kommer inn, forklarer Aleksander. For å buldre går sjeldent like høyt som ved topptau, og man kan fint klatre ned igjen, det er ikke et problem. Å skulle slippe veggen og stole på at man ikke faller, det er utfordringen.

- Jeg vil bli bedre. Jeg skal prøve mer på topptau, eller, klatre med tau, for jeg hater jo høyder ikke sant, så jeg vil jo bli bedre på det generelt. For det er jo mer å klatre i, og det er jo lettere ruter også, enn i buldring, hvor det er mye eksplosiv kraft og du må hoppe og ta masse rare vinkler og sånt.

Mer enn bare buldrer

Buldringen og topptau har likevel måttet bli satt på et par pauser, for Aleksander er en ulykkesfugl. Målet for året er derfor å slippe unna nye skader

- Jeg har vært så flink å tryne på isen et par ganger og slått hver skulder ut av ledd, så jeg har måttet ta det rolig på klatring, siden jeg hadde en nestenulykke igjen. Men jeg har fått begynt igjen litt nå, så det er gøy.

Men, hva er det som er så gøy med buldringen?

- Det gir meg mestringsfølelse, utfordringer og trening, først og fremst. Og at det er en fritidsaktivitet da, med venner. Litt sånn sosialt da. Som i fjor da, når det var skikkelig lockdown og jeg ikke hadde så mye å gjøre, så dro jeg og noen venner å buldret noen timer før vi spiste sushi ved t-banen, bare for å henge. Så det er good times, sier han.

Mer enn bare konsulent

Men i tillegg til de aktive hobbyene, og interessen for koding og problemløsning, er han også veldig glad i å lese. Og han har en helt del bøker i bokhylla.

- Jeg har jo masse bøker bak her! Masse bøker! Jeg holder på med en nå, eller, prøver. Den er ganske tung og heavy, så det tar litt tid.

Likevel innrømmer han at han er dårligere til å ta seg tid til lesing enn han kunne ønske, for som mange andre, sliter han med FOMO. Hvis han setter seg ned for å lese, begynner han ofte å tenke på alle andre medier han ikke får konsumert, eller alt han kanskje går glipp av.

Mer enn bare techfolk

- Jeg er sånn som utsetter å lese bøker til jeg er nesten kuttet fra internett, som hvis jeg er på ferie. Da kan jeg ta med meg fem bøker og alle de bøkene er lest på én uke. Jeg bare leser hele dagen og koser meg. Er nok en binge-reader.

Til slutt: Hva ser du frem til med Skill Communicate i året som kommer?

- Det blir fett med sammenslåing. Det hadde vært kult med ordentlige arrangementer hvor vi får møttes og bli kjent med hverandre. For nå er jo ikke kontorene så mye borti hverandre enda, så det hadde vært kult med noe ikke-digitalt sammen.

 

Vi er på leting etter flere flinke folk!

Søker du utfordringer, og trives best når du opplever mestringsfølelse? Ønsker du en jobb hvor du kan løse problemer med logisk tenking?

Se våre stillingsutlysninger og ta en prat med oss!

Fortell meg mer! 

techfolk_konseptfoto_Eline

Møt Eline!

Eline er seniorkonsulent hos Skill Solutions, og som en ekte Løkkakvinne trives hun best når det er mye liv. Det er slik hun får energipåfyll. Bli bedre kjent med Eline her → 

Kanskje du liker disse

artiklene om karriere