Menu
Kontakt oss

- Hva er fritid?

Feb 24, 2022 1:40:53 PM

Mer enn bare ...

- Hva er fritid?

Utforsk karrieresiden!

James er prosjektleder i Skill Core, og holder til i Bergen, hvor han har bodd siden han flyttet fra England i 2011. I motsetning til hva navnet skulle tilsi, er han ingen filmstjerne, men det er ikke mangel på kreativitet og skaperlyst av den grunn.

- Jeg brenner for å skape gode opplevelser for folk, å lage et samfunn. Hvor folk kan komme og bli med, så de har et sted de kan være, hvor de kan uttrykke seg. Et sted hvor flere føler det samme, med litt samme driv da. Hvis jeg kan forbedre livet til folk, så er det det jeg vil. Det er det som motiverer meg til å skape en opplevelse.

Mer enn bare pappa

For James har et dypt ønske om å bidra til lokalsamfunnet og bygge det opp, noe han får vært med på gjennom radiostasjonen Vers Libre, som han var med på å starte i 2016. I oppstartsfasen var han community manager, og ved starten av pandemien var han sterkt involvert i innhentingen av finansiering og videoproduksjon for radiokanalen.

- Vi laget en livestream-serie kalt KOHA, og det var veldig gøy å være med på å bygge den opp fra scratch. Og av og til er jeg DJ.

Han forteller at han også har vært involvert i produksjonen av Vill Vill Vest, en nasjonal musikk- og bransjefestival som arrangeres i Bergen i september hvert år. For også musikk er en ordentlig lidenskap, sammen med masse annet.

Mer enn bare kulturperson

- Jeg elsker musikk. Og marketing og branding. Hvis hverdagsjobben ikke gir meg det, så vil jeg likevel ha det i livet mitt. Jeg vil ikke miste den interessen, det går ikke. Da begynner jeg å kjede meg. Jeg finner meg alltid noen side projects, for jeg er ikke så glad i dødtid.

- Akkurat nå har radiostasjonen og sånt tatt litt backseat, siden jeg begynte master. Men når jeg er ferdig med å studere så vil jeg bli litt mer involvert igjen. Planen er å ha et fast show på stasjonen, forteller James.

For selv med 20 års arbeidserfaring, innen alt fra olje og reklame, til telekoms og IT, ønsket han mer teoretisk kompetanse. Dermed satte James seg tilbake på skolebenken for å ta en master i prosjektledelse.

Mer enn bare prosjektleder

- Jeg har jo erfaring, men den er bare teknisk, så jeg vil gjerne ha papirene i tillegg. Litt mer tyngde bak, og litt mer deep dive på fagområder. Så tenkte jeg at da må jeg gjøre det fullt ut, broaden my horizon, forklarer han.

Men selv om han elsker å ha flere jern i ilden samtidig, kan det bli en del med jobb, studier, radiostasjonen og alt av andre kreative lidenskaper. For det er ikke det eneste som fyller hverdagen. James har nemlig tre barn, og mye av fritiden hans går selvfølgelig til dem.

- Jeg bruker mye tid med barna, når jeg har det, men på grunn av mastergraden har jeg gått glipp av en del det siste året. Så når jeg har fritid liker jeg å stå på ski, og kose oss som familie.

Mer enn bare techfolk

- For eksempel i fjor, da var det første gang alle barna stod på ski. Jeg gikk glipp av det, og sånne ting, som å være med familie, er det det går utover. Det blir nok bra igjen etter at jeg er ferdig, og det er et light at the end of the tunnel. Jeg prøver å være litt positiv hele tiden, ellers får jeg ikke gjort noen ting.

Men en viktig distinksjon må gjøres; han snakker om alpint. For langrenn? Det har han prøvd, og har ikke behov for å prøve igjen.

Til slutt: Hva ser du frem til med Skill Communicate i året som kommer?

Mulighetene, egentlig. Også hva vi skaper. Det blir spennende å se om vi klarer å bli et selskap som fungerer sammen, at vi ikke blir delt opp i flere små deler, men at vi får en struktur. Det er mange spennende ting å se hva som skjer med de neste årene. Det blir gøy å se hvordan vi passer sammen, med kultur og alt, en reise, men jeg håper og tror det funker.

 

Vi er på leting etter flere flinke folk!

Opplever du glede av å skape gode løsninger og opplevelser for folk? Ønsker du å jobbe et sted hvor du får brukt tverrfaglig kompetanse, og prøve nye ting?

Se våre stillingsutlysninger og ta en prat med oss!

Fortell meg mer! 

techfolk_konseptfoto_sandra

Møt Sandra!

Sandra er teamleder hos Skill Core. For henne er trening og aktivitet i hverdagen blitt en livsstil, og fjellturene er blitt en lidenskap. Bli bedre kjent med Sandra her → 

Kanskje du liker disse

artiklene om karriere